Goman Brand co.

Muutosvastarinta voi kääntyä innovaatioiksi

Tulevaisuuden johtamisteorioitakin muokannut Nilofer Merchant , lempinimeltään Jane Bond of Innovation,on lanseerannut termin ”onlyness”. Se tarkoittaa, että jokaisella meistä on oma, ainutlaatuinen paikkamme maailmassa. Siinä yhdistyvät henkilön uniikki historia, kokemukset, taidot ja toiveet. Aina, jokaisessa ajassa ja paikassa, on henkilöitä, joita ei kuulla. On ihmisiä, joiden ideoita pidetään arvottomina, koska heidän ei katsota kuuluvan saman pöydän ääreen. ”Jos ideoita alettaisiin hyödyntää niiden arvon perusteella eikä sen mukaan, kuka ne esittää, meillä olisi pääsy innovaatioiden seuraavalle tasolle.”

Kriitikkokin kaipaa tulla kuulluksi.

Yritykset eivät luo arvoa tänä päivänä koneilla tai pääomalla, vaan ideoilla – ne ovat tärkeimpiä voimavarojamme. Merchantin mukaan syy, miksi emme hyödynnä tätä loputonta innovaatioiden lähdettä, on se, ettemme tartu niihin. Sosiaalinen aikakausi on syrjäyttänyt teollisen aikakauden ajatukset. Kaikki vanhat olettamukset sortuvat rytinällä. Ainoa asia, jolla on merkitystä, on idea, joka voidaan kollektiivisesti toteuttaa ja viedä markkinoille. Satoja vuosia meidän on pitänyt yhdenmukaistua saadaksemme valtaa. Uudella aikakaudella autenttisuus ja persoonalliset kyvyt ovat tie huipulle mutta valitettavan monen edelläkävijän stigma ei hohda sädekehää.

Vuosi 2015 oli Sisun vuosi – yksilöiden voimaa ja sisäistä potentiaalia kunnioittava yhteisöhanke, jonka tarkoitus oli yhdistää ihmisiä läpi aatteiden, yhteiskuntaluokkien ja näkemysten.Sen lisäksi, että sisu liittyy yksilön kykyyn ottaa vastaan haasteita ja selvitä vaikeuksista, se voi olla kokonaisen kansakunnan jaettu voimavara.Vuoden 2016 Olen ammentanut voimani tuosta sisusta – Jaksamisen äärirajoilta on löytynyt merkillisiä voimia – sisu alkaa sieltä mistä sinnikkyys loppuu.

Vaikeidenkaan elämäntilanteiden kohdatessa ei siis pitäisi jäädä epätoivoon. Ihmisellä on kasvutekijöitä, jotka voivat johtaa selviytymiseen raskaissakin vastoinkäymisissä. Elämänkatsomus voi muuttua: se mikä elämässä on tärkeää, voi saada uuden painotuksen. Lopputuloksena voi olla havainto, että näinkin voi pärjätä. Hyvä elämä ei vaadi toteutuakseen kaikkea. Se mitä on, voi olla riittävää, ja silloin se muuttuu arvokkaaksi ja hyväksi !

Olen kokenut johdatusta kokonaisvaltaisesti, joskus hämmästyttävällä, jopa pelottavallakin tavalla. Elän toivon varassa, että kaikella on tarkoituksensa, tälläkin karmivalla epätietoisuudenkin hetkellä.Se on herkkyyttä kuulla se, mitä ei voi kuulla, kykyä nähdä se, mitä ei voi nähdä. Eikä vain herkkyyttä kuulla ja nähdä, vaan rohkeutta toimia jopa silloin, kun teot vaikuttavat järjettömiltä. Vaatii rohkeutta olla viisas, vaatii rohkeutta uskoa intuitioonsa.

Eikö ole ihmeellistä, että oikeastaan vain eksymällä voi löytää perille? Juuri tästä elämässä on kyse, eksymisestä. Eksymisestä pois itsestään, pois elämänsä hallinnasta, pois turvallisesta sivustakatsojan roolista. Sinne, missä elämä on paljaimmillaan.

Jotka tulevat suorinta tietä.
saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella, outoja hedelmiä
hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on,
että eksymättä et löydä perille.
Tommy Hellsten

” Kun uskot unelmiisi ,alat kasvaa niitä kohti !”

Marika
⁠⁠

Mainokset
This entry was published on 31.12.2016 at 3:38 pm and is filed under Living in Villa Grankulla. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: