Goman Brand co.

Jouluidylli

Sädekehän valaisema pyhä perhe Beetlehemissä on kahden vuosituhannen idylli.  Tahattomasti lapsettomalle parille tuo mielikuva jouluidyllistä saattaa tuoda mukanaan mielipahan mutta elämän säröisyyden ja keskeneräisyyden kanssa oppii elämään.

Onni ei ole asema jolle saavutaan vaan tapa matkustaa.

Lapsen syntymään  liittyy aina voimakkaana luomisen tuoksu . Kahdentoista pitkän odottavan vuoden jälkeen esikoispoikamme Sebastian muistutti meitä koskettavalla tavalla , että lapsi on Jumalan luomisteko , lahja ja ihme.

Lapsi – tuo pieni ja avuton , uuvuttava ja valloittava – omistaa elämän ydinvoiman !

Olen tänään muistellut ja lukenut kolmen lapsemme kastepuheet – jokaisessa niistä pastorimme Raili muistuttaa että lapsi omistaa myös rakkauden ydinvoiman , joka avaa meissä vanhemmissa tilaa uudenlaiselle heltymykselle, lämmölle ja sisäiselle ilolle. Hän on käskenyt meidän vaalia keskinäistä rakkautta niillä keinoin ja ajoin kuin se on meille mahdollista. Vanhempien keskinäinen suhde on lapsen henkinen kehto, se ilma josta hän hengittää luottamusta elämään.

Jokainen kolmesta lapsestamme on tullut ”omalla ajallaan ”  – pahemmin suunnittelematta. Jokaiseen syntymään on myös aina liittynyt luopumista. Kuolema ja uusi elämä ovat olleet usein sisäkkäin tai lähekkäin –perheessämme yksi on tullut ja toinen lähtenyt.

Kaikella on määrähetkensä

ja aikansa on joka asialla taivaan alla.

Aika on puhua ja aika on olla vaiti,

aika on rakentaa ja aika purkaa rakennus,

aika on syntyä ja aika on kuolla !

Surun tai vastoinkäymisen kokenut ja läpikäynyt oppii paljon; elämäntaitoa, viisautta ja levollisuutta. Kun pääsee padon yli, se muuttuu voimaksi. Kulunut vuosi on ollut erityisen rankka ja on ollut hetkiä jolloin voimattomana on ajatellut että helpointa olisi luovuttaa. Rakkaudella rakennetut saavutukset on pitänyt pirstoa omin käsin ja hahmottaa tilalle jotain uutta. Yrittäjäperheessämme päivät eivät tunnu koskaan olevan järjestyksessä – on tehtävä rohkeita ratkaisuja usein pelkkään intuitioon luottaen. Pitää osata valita oikeat hetket ja rukoilla oikeat ihmiset ympärilleen.Olemme jaksaneet uskoa unelmiimme koska ne ovat olleet tavoitteita. On tarvittu visio , unelma ja usko omaan tekemiseen.

Jokainen lapsi on tuonut myös jonkinlaisen muutoksen tullessaan . Sebastianin odotus mullisti ura yrittäjä-äidin itsenäisen elämän kokonaan – suuri remontti Grankullassa sai uusia tarpeita ( tarvittiin lastenhuone !). Benjaminin aikana span liiketoiminta siirrettiin oman kodin yhteyteen – työ ja arki sekoittuivat. Frida-Lina toi mukanaan Harmaalinnan Grankullan ja pitää myöntää että käsittämätöntä miten paljon elämässämme on tapahtunut viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Emme vihkialttarilla seisoessamme tienneet mitä elämän ruuhkavuodet meille tarkoittavat. Elämän koko kirjo on maalattu isolla siveltimellä. Jostakin puheesta olen poiminut myös ajatuksen : Isän ja äidin suhde on parhaimmillaan silloin, kun vanhemmat toisiaan tukien, toisiaan armahtaen ja kunnioittaen arjessa asenteillaan , teoillaan ja sanoillaan elävät todeksi sen että vajavaisina, heikkoina ja väsyvinä sekä hauraina ihmisinä voi elämä kuitenkin olla rikasta ja elämisen arvoista.

Meidän perhe – meidän koti – meidän työ !

 Hiljaisten hankien sinistä taikaa,
joulu on ihmeiden iloista aikaa.

Tänä jouluna on vietetty vapaapäiviä  – päiviä , joina pysähdymme erottamaan menneen tulevasta! Suuria ajatuksia antavaa pysähtymisen aikaa.  Meidän perheen joulusanoma alla kertoo elämän yllättävyydestä. !

”Hän tekee sen pienillä kaulaan kiedotuilla käsillään

herkällä hymyllään , märällä suukollaan, lohdutusta antavalla itkullaan.

Niillä hän valloittaa itselleen maan , taivaan ja ikuisuuden.

Hän jumalan luomisteko , lahja ja Ihme ! ”

Suuren hämmennyksen vallassa jo entuudestaan iso perheemme odottaa suurella mielenkiinnolla tulevaa vuotta – se oletettavasti tuo tullessaan jälleen mullistusta. Elämällä on meille vielä sävyjä tarjolla niitäkin joiden väriä emme etukäteen tiedä !

Marika ja Vesa jälkikasvuineen

Mainokset
This entry was published on 25.12.2013 at 7:57 pm and is filed under Living in Villa Grankulla. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: